Min avsikt är just nu att hålla mig till ämnet mat oavsett att mina sinnen kretsar mest runt min sjuka mamma. Jag måste i detta läget faktiskt stålsätta mig som bara den för att inte falla tillbaka i gamla vanor även i ätandet. Trots detta måste jag säga att det inte känns som en uppoffring eller belastning. Trots detta måste jag få lov att skryta med att veckans framgång ligger i att vågen nu visar på ett totalt minus på nästan exakt minus 4 kilo på 22 dagar. Jag måste vara enormt nöjd med detta även om min hjärna inte är lika intresserad av att hänga med nu. Speciellt eftersom jag äter gott, smidigt, vad jag vill och hur ofta jag än har önskat göra det.
Snarare känns det som att frånvaron av stora mängder socker gör mig tåligare. Jag känner inte att jag åker upp och ner i humöret på samma sätt som jag gjort innan. Jag behöver väl knappast förklara hur vi tjejer givetvis alltid åker upp och ner i humöret beroende också på våra hormoner. Hormoner sätter också "griller" i vår hjärna som påverkar oss till att vilja äta allt som går att äta eller ibland också inget.
Hormoner styr på kraftfullt sätt både hjärnan och därmed känslolivet och känslolivet styr också sedan ätandet. Hos mig i alla fall. Jag vill tänka att många andra också delar denna erfarenhet med mig och jag tror så klart även att detta kan gälla en man. Detta betyder ju rätt enkelt uträknat att det är så speciellt viktigt att bli kompis med sin hjärna eftersom det är där själva hotellet finns där alla "budbärarna" bor. "Budbärarna" som kommer springandes med direktiv som vill lura dig att äta det du inte bör äta.
Det är lätt att vilja skylla på hormonerna men man måste komma ihåg att hur vi än känner och hur fel information våra hormoner än skickar oss så är det i slutänden vi själva som sitter där och vevar in maten. Ingen annan gör det åt oss utan vi är helt ensamma om skulden. Bara att inse men jag vet att det känns hårt.
MAT i veckan som har gått. Kom ihåg att jag är morgontrött så mina vanor är inte sällan att frukost är om möjligt när man inte arbetar fram mot 11-12 och lunchen förskjuts med motsvarande.
Frukost:
Må & Tis : Ägg och Bacon i någon form
Onsdag; Kall tallrik med ost, keso, skinka och gurka
Torsdag & Fredag: 2st Babybell små Ostar och en Mjölkdrink med Blåbär, ägg och dadlar.
Kaffe och Vatten
Luncher.
I början av veckan kokade jag en påse kycklingben i enbart vatten, purjolök och kryddor som ex salt, spiskummin, peppar. Dessa har jag ätit då och då hela veckan med varierande tillbehör. Billigt, snabbt, enkelt och gott.
En variant kycklingben
en annan variant kycklingben
Bananpannkaka på ägg, banan och lite porfiber
Kvällsmål/Middagar
Ofta portion av enklare mat. Vatten att dricka utom fredag som har ett glas rödvin.
Biffar på fläskfärs, keso, tomatsallad (på finhackad isberg, gurka, tomat, rödlök, balsamvinäger, olivolja, salt, peppar), Klick med färskost, oliver i valfri mängd.
Laxröra med mycket grädde och vitlök. enbart baby plommontomater till.
Tomatsallad, 2 babybel ostar,en tomat, oliver
Bananpannkakor (googla recept) med lite skivad banan
Egenkomponerad maträtt "Spetsig Kycklingryta" gjord på: Stekt Tunskivad Kycklingfile som strimlas och steks lätt. Dessa läggs sedan ner sist i en blandning av spetsvitkål, spetspaprika, kidneybönor, färsk röd chili efter smak, grädde. Allt steker man till mjuk konsistens i djup stekpanna. Smaksätt med vitpeppar, gurkmeja, salt, paprika eller andra smaker man tycker om och häller på grädde. Kokas en stund till bra konsistens och som avslutning strimlar man och lägger på den steka kycklingfilén. Toppas med klick creme fraishe. Idag fredag ett glas rödvin på kvällen.
När suget har flugit på mig så har nöden varit babybel små ostar eller en skål med några oliver.
Min födelsedagskväll åt jag så klart en bit Passionstårta ihop med barn och barnbarn.
Lite syrlig och frisk, inte så söt och lite mörk choklad utanpå sidor. Gott men tog ganska lite. Den större biten åts upp av barnbarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar